Högtalarinstallation

Bestäm vilket högtalarsystem du har beroende på antalet högtalare som du använder och installera respektive högtalare och subwoofer i rummet.
Högtalarinstallation förklaras med den här typiska exempelinstallationen.

FL/FR (Vänster/Höger fronthögtalare):

Placera vänster och höger FRONT-högtalare på samma avstånd från den huvudsakliga avlyssningspositionen. Avståndet mellan respektive högtalare och TV: n ska också vara detsamma.

C (Mitthögtalare):

Sätt CENTER-högtalare framför och i mitten av din TV och mellan vänster och höger fronthögtalare.

SL/SR (Vänster/Höger surroundhögtalare):

Placera vänster och höger SURROUND-högtalare på lika avstånd till vänster och höger om avlyssningspositionen. Om du inte har bakre surroundhögtalare ställer du surroundhögtalarna något bakom avlyssningspositionen.

SBL/SBR (Bakre surround-högtalare vänster/höger):

Placera vänster och höger SURROUND BACK-högtalare på lika avstånd från den huvudsakliga avlyssningspositionen. När du använder en enda bakre surroundhögtalare (SB) ska du placera den direkt bakom avlyssningspositionen.

FWL/FWR

(Vänster/Höger frontsidohögtalare):

Placera vänster och höger FRONT WIDE-högtalare utanför vänster och höger högtalare så att avståndet är lika mellan alla fronthögtalarna.

SW 1/2 (Subwoofer):

Placera SUBWOOFER på en lämplig plats nära fronthögtalarna. Om du har två subwoofers ska de placeras symmetriskt tvärs över rummet.

FHL/FHR (Främre höjdhögtalare vänster/höger):

Placera vänster och höger FRONT HEIGHT-högtalare precis ovanför fronthögtalarna. Montera dem så nära taket som möjligt och rikta dem mot den primära avlyssningspositionen.

TFL/TFR (Övre fronthögtalare vänster/höger):

Montera höger och vänster TOP FRONT-högtalare i taket aningen framför din primära avlyssningsposition och i linje med vänster och höger fronthögtalare.

TML/TMR (Övre mitthögtalare vänster/höger):

Montera höger och vänster TOP MIDDLE-högtalare rakt ovanför din primära avlyssningsposition och i linje med vänster och höger fronthögtalare.

TRL/TRR
(Övre bakhögtalare vänster/höger):

Montera höger och vänster TOP REAR-högtalare i taket aningen bakom din primära avlyssningsposition och i linje med vänster och höger fronthögtalare.

RHL/RHR
(Bakre höjdhögtalare vänster/höger):

Placera vänster och höger REAR HEIGHT-högtalare precis bakom din primära avlyssningsposition. Montera dem så nära taket som möjligt och i linje med vänster och höger fronthögtalare.

FDL/FDR (Främre Dolby-högtalare vänster/höger):

Placera din FRONT Dolby Atmos Enabled högtalare på fronthögtalaren. För en Dolby Atmos Enabled-högtalare som integrerats med en fronthögtalare använder du den Dolby Atmos Enabled-högtalaren istället för fronthögtalaren.

SDL/SDR (Surround Dolby-högtalare vänster/höger):

Placera din SURROUND Dolby Atmos Enabled högtalare på surroundhögtalaren. För en Dolby Atmos Enabled-högtalare som integrerats med en surroundhögtalare använder du den Dolby Atmos Enabled-högtalaren istället för surroundhögtalaren.

BDL/BDR
(Bakre Dolby-högtalare vänster/höger):

Placera din BACK Dolby Atmos Enabled högtalare på surroundhögtalaren. För en Dolby Atmos Enabled-högtalare som integrerats med en bakre surroundhögtalare använder du den Dolby Atmos Enabled-högtalaren istället för den bakre surroundhögtalaren.

Om Dolby Atmos Enabled-högtalare

Dolby Atmos Enabled-högtalare reflekterar ljudet på taket för att låta ljudet komma uppifrån genom att använda en speciell uppåtriktad högtalare som placeras på golvet.

Du kan även njuta av Dolby Atmos 3D-ljud i omgivningar där högtalare inte kan installeras i taket.

Den här enheten är kompatibel med Audyssey DSX®, Dolby Atmos och DTS:X som ger en ännu bredare och djupare surroundkänsla.
För att använda Audyssey DSX® måste du installera frontsido- eller fronthöjdhögtalare.

Använd nedanstående bild som riktlinje för hur högt respektive högtalare bör installeras. Höjden behöver inte vara exakt lika.

När 7.1-kanalshögtalare har installerats med bakre surroundhögtalare

∗1:22° - 30°  ∗2:90° - 110°  ∗3:135° - 150°

När du använder en enda bakre surroundhögtalare ska du placera den direkt bakom avlyssningspositionen.

När 9.1-kanalshögtalare har installerats med frontsidohögtalare

∗1: 22° - 30°  ∗2: 55° - 60°  ∗3: 90° - 110°  ∗4: 135° - 150°

Om 5.1-kanalhögtalare är installerade

∗1:22° - 30°  ∗2:120°

Layout inklusive höjdhögtalare och takhögtalare

Exempel på höjdhögtalarnas placering

Kombination av 5.1-kanalig uppspelning och främre höjd-/bakre höjdhögtalare.

Layoutexempel för takhögtalare

Kombination av 5.1-kanalig uppspelning och främre/övre bakhögtalare.

Exempel på placering av Dolby Atmos Enabled-högtalare

Kombination av 5.1-kanalig uppspelning och främre Dolby/surround Dolby-högtalare.

Tillbaka upp